Studievejledning

High school

14. oktober 2010 af sinned90 (Slettet)

Hej.

Jeg er netop vendt hjem fra USA hvor jeg har gennenført et 3 årigt high school forløb.

Nu er jeg lidt i tvivl om hvad jeg har af muligheder i Danmark. Jeg føler ikke umiddelbart for at skulle til at læse igen, så er der nogen der kunne fortælle mig hvad der er af jobmuligheder?

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe.

Mvh. Dennis Godtfredsen


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. oktober 2010 af MaibritG

Der er ufaglært arbejde.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. oktober 2010 af studentum (Slettet)

Tjaa, det er jo svært at sige præcis hvilke muligheder du har. Det kommer selvfølgeligt an på hvor i Danmark du er, og om du har nogle unikke kompetencer.

Som udgangspunkt giver et high-school ophold dog ikke bedre muligheder for ansættelse end en almindelig studentereksamen. Derfor er det jo nok ufaglærte jobs du skal kigge efter hvis du ikke vil studere.


Svar #3
16. oktober 2010 af sinned90 (Slettet)

Jeg nægter at tro på at man kun kan få ufaglært arbejde når man har fulgt et 3 årigt high school forløb.

Denne uddannelse svarer til en gymnasiel uddannelse. Der er tale om 3 år og ikke bare ét enkelt år.

Jeg skrev at jeg netop var kommet hjem - dette er ikke helt sandt. Jeg tog til USA efter 9. klasse dvs. da jeg var 16. var der  til Juni 09 dvs. den måned jeg blev 19 år. Jeg tog herefter 1 år på hg og er faktisk lige stoppet der.

Ændre det noget? En gymnasiel uddannelse plus 1 år på HG.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. oktober 2010 af MaibritG

Det ændrer da forsat ikke på, at du stadigvæk ikke har nogen færdiggjort uddannelse. Om du har taget et gymnasialt forløb i USA, Langbortistand eller i Danmark, ændrer ikke på dine arbejdsmuligheder. Vil du ikke studere videre, jamen så er der ufaglært arbejde. At du har et år på HG, giver heller ingen fordele, men du kan da se om de vil ansætte dig i FAKTA på den baggrund.

No offence, men jeg tror, at du har sat lidt for høje forventninger til dine år i USA. Du står hverken værre eller bedre end de elever der har taget en STX, HTX eller HHX i Danmark. Vil du have noget andet end ufaglært arbejde, jamen så må du enten blive selvstændig eller uddanne dig.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #5
17. oktober 2010 af sinned90 (Slettet)

Okay.

På sin vis har jeg altid troet at en gymnasiel uddannelse vægtes højere end f.eks. en hg.

Mine muligheder må være at jeg tilmelder mig det såkaldte HGS, som er et specielt forløb på handelsskolen til folk med en gymnasiel baggrund. Det vare efter signende kun 12 uger og derefter har man nået det som dem der tager en normal hg på 2 år har.

Dett måtte kunne lade sig at gøre?


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. oktober 2010 af studentum (Slettet)

En HGS er målrettet imod dem der kommer fra gymnasiet som vil tage en erhvervsuddannelse. En HGS giver dig mulighed for  efter 12 uger at starte på et hovedforløb på en erhvervsuddannelse. Det vil sige at du efter en HGS har mulighed for at starte som elev i en virksomhed, hvor du ganske vist får elevløn, men stadig anses for at være under uddannelse. Et elevforløb varer ca. 2 år. HGS giver som sådan ikke bedre muligheder for ansættelse hvis du ikke vil være elev i en virksomhed.


Svar #7
17. oktober 2010 af sinned90 (Slettet)

Det jeg er interesseret i at høre dig sige er: "Ja; du kan godt starte på HGS med dit 3 årige high school forløb i USA".

Alt andet er mere eller mindre irrelevant :)


Skriv et svar til: High school

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.