Matematik

Andengradspolynomium

14. oktober 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved denne opgave, har ledt og ledt i min matematik bog, men uden held. I min aflevering er der andre opgaver man skal løse på samme måde, så det vil være en stor hjælp at forklare mig hvordan man løser denne, så jeg kan hoppe videre til de næste, for er gået helt i stå. mange tak.

Grafen for f(x) = -2x^2 + bx + c har topppunkt i (-1,-8).
Bestem koefficienterne b og c, og tegn grafen for f.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2010 af peter lind

Der vil gælde f(-1) = -8, f'(-1) = 0. Der findes også en formel for toppunkt du evt. kan bruge


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet f(x) = ax2 + bx + c har toppunkt ved x = -b/(2a) . Derfor vides, at

-b/(2·(-2)) = -1, dvs b = -4 . Desuden vides det, at f(-1) = -8, så c findes af

-2·(-1)2 -4·(-1) + c = -8, dvs -2 + 4 + c = -8, eller c = -8 -4 +2 = -10 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

brug formlerne for toppunkt T ( -b/2a;-d/4a)  = (-1.-8)

-b/(2*-2) =-1     isoler b og indsæt det i udtrykket   f(x) = -2x^2 + bx + c

derefter har du -d/4a =-8      og d= b2 -4ac        her isolere du den ubekendte konstant  c


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.