Matematik

Cirkelbue

15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Ok det der cirka var:

Bredde på ringen 3½ tomme

Ydre radius 6½ fod

1 fod = 12 tommer

1 tomme = 2,6154

Håber det hjalp da den ikke gad at uploade billedet.

"Beregn længden af den brune bue på messing ringen"


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Jeg ser ikke noget billede.


Svar #2
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Har lige lagt det ud igen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej du har ikke.


Svar #4
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Har prøvet at forklare billedet og har skrevet spørgsmålet igen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Kan du beskrive, hvordan det ser ud udover målene?

Og det skal lige nævnes, at en tomme er 2,54 cm.


Svar #6
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Ja jeg ved det godt. Men i den her opgave er den 2,6154 cm. 

Og ved ikke om det hjælper men Det er en kvart cirkel. Nederste del til højre.  

Det ligner faktisk en af de der runde vinkelmålere. En halv af dem. Fordi der er en slags ramme langs den runde del af den kvarte cirkel hvor der står mål i. 0 5 10 15 20 osv. 

Ved ikke om det hjalp 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Beskriv for mig, hvor målene er.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi kan jo ikke lige se, hvor "den brune bue på messingringen" er placeret.

#5

Opgaven bruger gamle danske enheder. 1 dansk tomme = 2,6154 cm som angivet i #0, men man kan jo blot beregne, hvad der nu skal beregnes i tommer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er to koncentriske cirkelbuer, den ydre radius er 6,5 fod, og den indre radius er så (6,5 - 3,5/12) fod . Hvor er den brune bue?


Svar #10
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Har prøvet at vedhæfte et billede til dette svar.

Vedhæftet fil:Mærkelig opgave.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Så messingringen er en kvartcirkel med dimensionerne som anført i #9. Men hvor er den brune bue?

I øvrigt ser det ud til at være Tyge Brahes store murkvadrant?


Svar #12
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Den "Brune" bue er den med målene i. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvor er den? Midtvejs mellem den ydre og den indre cirkelbue?

Hvad nu end radius r er, så er længden af den kvarte cirkelbue med radius r jo 2πr/4 = πr/2 .


Svar #14
15. oktober 2010 af Jeppe226 (Slettet)

 Den er det mørke af "Den kvarte cirkel" Det yderste. Men ellers tak for hjælpen. Hvilket klassetrin ville du vurdere denne opgave til?


Skriv et svar til: Cirkelbue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.