Matematik

Vektorregning. (delopgave)

17. oktober 2010 af Wolfgang9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er der givet punkterne A(3,4), B(-5,1) og C(7,10).

Vektor AC=(46) og vektor AB = (-8-3 )

Opgave) Bestem koordinatsættet til det punkt D på BC, som opfylder at lBDl/lCDl = 5/6.

Jeg startede så med at bestemme vektor BC:

(7-(-5)10-1) =  (129). Så må D vel være:

12:(5/6) og 9:(5/6) = D(14.4, 10.8)

Men facitlisten siger at D( (5/11), (56/11) )

Hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_18.doc

Svar #2
17. oktober 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Men hvor kommer de (5/11) fra i mellemregning nummer to?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. oktober 2010 af mathon

      lBDl / lCDl = 5/6

      lBDl / (lCDl + |BD|) = 5/(6+5)

      lBDl / (BC|) = 5/11


Svar #4
17. oktober 2010 af Wolfgang9 (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Vektorregning. (delopgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.