Matematik

Regneproblem

20. oktober 2010 af thisisamalie (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Jeg vil sætte pris på, hvis der er nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, som her lyder:

En klasse med 21 elever er sammen med to lærere på skolerejse til København. 

De skal bo på vandrerhjem på Bellahøj. For at komme ind til byen vil de købe klippekort til bus.

Klassen planlægger at tage fra vandrerhjemmet til centrum og tilbage igen 5 dage. 

3 aftener vil de også ind til centrum og tilbage igen. 

På en enkelt tur bruges 1 klip pr. person 

1.1) Hvor mange klip skal hver person bruge under hele skolerejsen?

1.2) Hvor mange klip skal elever og lærere i alt bruge på de 5 dage?

Altså jeg har prøvet sådan her.
 

1.1) 5 dage frem og tilbage til centrum

       3 dage frem og tilbage om aftenen til centrum

      1 klip pr. person 

      1 dag bruges der 2 klip 

     2 dag bruges der 2 klip 

    3 dag bruges der 2 klip 

   4 dag bruges der 1 klip 

  5 dag bruges der 1 

 ialt =  8 klip pr. person 

1.2) 

De er 21 elever og 2 lærere = ialt 23 personer.

23 personer x 8 klip pr. person = 184 klip skal de ialt bruge på de fem dage 

Har jeg gjort noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hver person skal frem og tilbage hver af de 5 dage, det er i alt 10 klip, da der bruges et klip for en enkelt tur (hver vej). Der står ikke noget om, at de bliver i centrum til om aftenen, tværtimod. De skal også frem og tilbage 3 aftener, i alt 6 klip. Dvs.i alt 16 klip på skolerejsen pr. person.

Gang det med antallet af personer, 23 i alt, altså 23·16 klip.


Svar #2
20. oktober 2010 af thisisamalie (Slettet)

 @Andersen11: 

Jeg fandt selv ud af, at der var noget galt. Men tak for hjælpen, fik det også til 16 klip x 23 = 368 klip. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2010 af LasseAndersen (Slettet)

1.) Hver person til byen og retur (= 2 klip) 5 dage og 3 aftener.

Dvs. 2 klip, 5 dage + 3 aftener = 2*(5+3) = 16 klip pr. person.

2.) 23 personer á 16 klip = 23*16 = 368 klip i alt.

Jeg kan da lige tilføje, at hvis hver tur kan gøres på en time, kan de køre tilbage på den samme billet.

I så fald bliver resultaterne halveret.

Altså 8 og 184.


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

 Det er jo nok begrænset, hvor meget ekskursion/studietur, der bliver ud af det, hvis man skal køre fra Bellahøj til Centrum og tilbage igen inden for 1 time.


Skriv et svar til: Regneproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.