Matematik

Differentialregning.

23. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået følgende opgave:

Find f'(x), når f(x)=a*x2+b*x+c

jeg har brugt tretrinsreglen i de andre opgaver, som jeg har lavet, og det skal jeg også bruge her, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gør.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvis ikke du SKAL bruge tretrinsreglen, er det da meget nemmere at differentiere på normal måde,

idet (x^n)' = n*x^(n-1)

f ' (x) = 2*a*x^1 + b*x^0 = 2ax + b
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af mathon

@ #1

"...jeg har brugt tretrinsreglen i de andre opgaver, som jeg har lavet, og det skal jeg også bruge her  "


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2010 af mathon

se


Svar #4
25. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet)

Je forstår ikke helt det sidste trin.: 2ax+b+a*0=2ax+b. Mangler der ikke den sidste a


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2010 af mathon

sammenlign
     med

skulle have været indsat i
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx
men
blev ved en fejl dobbeltpostet her


Svar #6
25. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet)

Det er jo fuldstændig det samme. Jeg tror at det er en skrive fejl, at der mangler et a i den resultatet.


Svar #7
25. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet)

Altså resultatet bliver: 2ax+b+a


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

NIX -

Se # 1 for resultatet ;-)


Svar #9
31. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet)

Hvad mener du?


Svar #10
31. oktober 2010 af nadiaGlæsner (Slettet)

Det giver ikke mening???


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Led uden x'er differentieres til 0


Skriv et svar til: Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.