Matematik

At regne tid ud

23. oktober 2010 af hejhej456 (Slettet)

Når man skal hvor lang tid der er fra f.eks fra kl. 08:48 til 12:19

siger man så bare 12.19-8,48=3,71? eller er der en anden metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

Det kan du sagtens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke rigtigt. Benyt at der er 60 minutter i 1 time, ikke 100 minutter, som du har gjort det.

12:19 laves om til det tilsvarende 11:79 , og så kan 8:48 trækkes fra.


Svar #3
23. oktober 2010 af hejhej456 (Slettet)

kan du forklar hvordan du laver 12:19 om til 11:79?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

11:00 +0:60 +0:19 =11:79


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Igen, benyt, at der er 60 minutter i 1 time. Det burde være velkendt for enhver på dit niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

11:00 + 0:60 + 0:19 =11:79


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Egentlig bør man sige:

8:48 - 9:00 = 12 min.

9:00 - 12:00 = 3:00

12:00 - 12:19 =19 min.

Alt ialt 3timer og 31 min. = 3:31


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er blot addition og subtraktion i hexagesimalsystemet, som de gamle babylonere ville have, at vi skulle bruge for tid.


Svar #9
24. oktober 2010 af hejhej456 (Slettet)

jeg kan stadigt ikke forstå hvor tallet 11 kommer fra? - iøvrigt tak for svarene


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man låner en time fra de 12 og laver det om til 60 minutter, som så lægger til de 19 min, som vist i flere af indlæggene ovenfor:

12tim +19min  = (11+1)tim +19min = 11tim + 60min + 19min = 11tim + 79min

12:19 = 11:79


Skriv et svar til: At regne tid ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.