Matematik

find ligningen

24. oktober 2010 af studienord (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man skal finde ligningen for den rette linie gennem disse punkter:

A(-1,-3)  og B( -1,3)?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af truemax1 (Slettet)

ja ja.....

du gøre sådan.

A(-1,-3) =

-1=x-akse                   og

-3=y-akse.

sæt de to punkter og tegn en streg i mellem dem i koordinatsystemet. (:

det samme med B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af truemax1 (Slettet)

hvis det er ligning du er ude efter. så :

så sæt dem sammen : -1x-3y=-1x+3y

                                           -1x+1x=3y+3y

                                             0x=6y

prøv at se sammen hængen i koordinatsystemet


Svar #3
24. oktober 2010 af studienord (Slettet)

er det det?

Så vil jeg ikke skrive en ligning.....ikke? eksempelvis......y= ax + b?

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af Æbletræ (Slettet)

Ja, men der finder du ikke ligningen for den rette linje :-)

Du skal tegne dem som ovenstående siger. Ligningen for en ret linje (lineær funktion) er f(x)= ax+b. Du skal altså tage a (hældningskoefficienten) og b (skæring på y-aksen), som du aflæser, når du har tegnet din graf ind i koordinatsystemet.

Giver det mening? :-)


Svar #5
24. oktober 2010 af studienord (Slettet)

Tusind tak for hjæpen!!! Alle sammen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af truemax1 (Slettet)

tror du har forvirret ham...... sys at de jeg gav ham var mere enkelt og lige til :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2010 af Æbletræ (Slettet)

;-) det er muligt, det lyder nu ellers som om, det hele fungerer fint. Desuden er det vel rart med forskellige metoder, hvis nu den ene er for besværlig :-)


Skriv et svar til: find ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.