Matematik

Nulreglen

24. oktober 2010 af Matersvært (Slettet)

Hej alle

Jeg kan ikke huske hvordan man regner med nulreglen.

Håber i vil hjælpe mig med følgende opgaver:

x(x-5)=0

3x2--6x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

x2 = 0+5

x2  = 5

så dividere


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af mathon

       3x2 - 6x = 3x·(x - 2) = 0

...............

#1 er forkert


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2010 af peter lind

Du skal bruge at hvis produktet af 2 faktorer er 0, så er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af BrainChild (Slettet)

arh ups


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Nulreglen for et produkt: et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er nul.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

x(x-5)=0

enten er X=0 eller

x-5 =0 ⇒x=5 

I opgave 2:

3x2--6x=0

⇓ sæt x uden for parentes:

x(3x -6) = 0

enten er x= 0 eller

3x -6 = 0 ⇒ 3x = 6 ⇒ x = 2
 


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.