Matematik

Bestem forskrift for funktion

24. oktober 2010 af D86 (Slettet)

Bestem forskriften for den funktion, der går gennem
A(1,4) og B(4,10)
 

Bestem hvor linjerne skærer hinanden.
f(x) = ½x + 1 g(x) = -x - 5

Bestem forskriften for den funktion, der går gennem
A(-3,2) og B(3,-1)

Løs følgende ligninger:
a. ½x - 7 = 1½x + 2
b. 6(x- 2) = 2x + 16
c. 4x - 10(2x - 4) = -6x + 10
 

Nogen der kan hjælpe, er sku lidt lost.... please....


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1) Du skal vide, hvilken slags funktion det skal være. Er det f.eks. en lineær funktion?

2) Løs ligningen f(x) = g(x) . Skæringspunktet er da (x;f(x)) = (x;g(x)) , hvor x er løsningen til den nævnte ligning.

3) Samme kommentar som til 1)

4. Isoler x i hver ligning.


Svar #2
24. oktober 2010 af D86 (Slettet)

Tak, må se om det hjælper lidt.... har aldrig fattet matematik....


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

1) Hvilken type funktion skal det være? liniær-, eksponential- eller potensfunktion?

2) sæt f(x)=g(x) og løs ligningen

3) som 1

Hov skal vi lave alt dit hjemmearbejde?

Hvis du har konkrete spørgsmål hjælper jeg gerne nem du må selv gøre en større indsats


Svar #4
24. oktober 2010 af D86 (Slettet)

Mette48

Bare rolig skal nok selv, det var bare for at give en ide om hvad jeg havde problemer med


Skriv et svar til: Bestem forskrift for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.