Matematik

opsparing

24. oktober 2010 af Sweppers (Slettet) - Niveau: B-niveau

John startede ned at spare op til pensionen på sin 20 års fødselsdag. Han satte hver måned 2000 kr. ind på en konto der gav 0,3% i rente pr. måned. John ønsker at gå på pension lige efter han fylder 65 år.

a) Vis at John har opsparet 2703982,14 kr. umildbart efter indbetalingen på sin 65 års fødselsdag.

b) Hvor mange penge kan John som pensionist regne med at få udbetalt hver måned i 15 år hvis renten stadig er 0,3 % pr. måned?

Jeg får nogle helt vilde tal i a som ikke passer ? nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

benyt formlen for opsparnigsannuitet  PV = ( y *(1+r)-1) / r         Desværre skal formlen nok op på en brøkstreg for at være forståelig.     r er renten i decimaltal  r = 0,003        n er antal terminer (måneder).   y er det beløb der indbetales hver måned.

a) sæt talene ind i formlen og beregn PV og vis at PV=2.703.982,14 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Du skal opskrive en funktion ud fra de oplysninger du får.

Jeg mener også du kan bruge renteformlen her....


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Renteformlen Kn = K0(1+r)n bruges til at beregne, hvor meget en kapital, der er indsat, vokser til efter n terminer, hvor renten er r i hver termin. De tilskrevne renter bliver stående på kontoen og trækker også renter, derfor vokser kapitalen eksponentielt efter renteformlen.

Men i denne opgave bliver opspareren ved med i hver termin (her hver måned) at indsætte et fast beløb, der også trækker renter, og derfor er opsparingsannutitetsformlen, som ramme har anført i #1, der skal bruges.


Skriv et svar til: opsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.