Matematik

Hypotenuse

25. oktober 2010 af Emmahaven (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej matematikere!

Jeg er en lost gymnasieelev med matematik på C!

jeg har fået stillet denne opgave!

I en retviklet trekant er a = 7 og b = 12   Beregn hypotenusen ,  vinkel A  og vinkel B

jeg ved godt den er simpel, men jeg er meget ringe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af AmandaGQ (Slettet)

Du kan finde hypotenusen med Pythagoras læresætning. Så kan du vist tegne trekanten og måle vinklerne :D

Med venlige hilsener fra Amanda


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

Hypotenusen kan findes vha. pythagoras' læresætning, vinkel A og vinkel B kan du finde vha. sinus, cosinus eller tangens.


Svar #3
25. oktober 2010 af Emmahaven (Slettet)

Mange tak  :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug pythagoras sætning a2 + b2 = c2

Brug derefter cosinus til retvinklet trekant, hvor cos(A) = b/a for at finde vinkel A, og træk så A og C fra 180 for at finde vinkel B.


Svar #5
25. oktober 2010 af Emmahaven (Slettet)

Tak skal i have alle sammen.


Skriv et svar til: Hypotenuse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.