Dansk

Fortællemæssige og stillistiske virkemidler??????

25. oktober 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle...

Jeg sidder og skal skrive en kronik om en tekst der hedder "Hamborg en levende by med døde huse". Den handler om at Lise Flindt-Nielsen rapporterer om tilstanden i Hamborg under krigen. Så jeg kan konkludere at det er en krigsreportage.

Men opgaven går ud på at jeg skal karakterisere de fortællemæssige og stillistiske virkemidler i teksten.. Men jeg er ikke helt med på hvad det betyder?

Håber nogen kan hjælpe!

På forhånd taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af theflorearemadeoflav (Slettet)

 Stilistiske virkemidler
Ordvalg
Syntaks
Semantik
Troper og figurer
Lydlige forhold
Rytme

Troper (græsk = vending)
Billedsprog
Allegori Billedlig fremstilling som taler på to planer (lignelser)
Besjæling ting, planter eller døde guder tillægges menneskelige egenskaber
Hyperbel overdrivelse
Ironi sige det modsatte af hvad man mener med lune eller spot
Litote underdrivelse
Metafor billedlig betydning af et ord (livets efterår)
Personificering abstrakte begreber får menneskelig skikkelse
Sammenligning to begreber, tin eller følelser sammenlignes vha. som eller ligesom
Symbol billedligt udtryk med en merbetydning (hjerte = kærlighed)

Figurer (latin = legeme)
Ordstilling
Gentagelsesfigurer
Modsætningsfigurer
Dramatiske figurer
Aposiopese bevidst selvafbrydelse
Ellipse udeladelse uden at betydning mistes, ”tom plads”
Retorisk spørgsmål et spørgsmål der ikke skal besvares
Kliché fortærsket udtryksmåde
Parodi spottende eller karikerende efterligning
Klangfigurer
Rim, enderim, alliteration (bogstavrim)
Orspil, eufoni (vellyd)


Skriv et svar til: Fortællemæssige og stillistiske virkemidler??????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.