Matematik

Graftegning...[Haster!]

11. april 2005 af madsing (Slettet)
Hej,

Vil nogen sige om det er rigtigt det jeg har gjort,

Tallene:

Forbrug/L: 68-120-175-231-301-358-400
Strækning/km:61.188-62.862-63.578-65.147-65.905-66.400

Jeg har fået forskriften til at blive:

Y=0.0145334*x+60.7718

Jeg er meget i tvivl om jeg har gjort det rigtigt med hensyn til L/antal km...

Her er et billede af den...
http://www.upit.frac.dk/upload/GRAF.bmp

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2005 af Heisenberg (Slettet)

Plejer man ikke at måle i km/L.. så man ved hvor mange km man kan køre på literen...? Det virker i hvert fald mest normalt..

Svar #2
11. april 2005 af madsing (Slettet)

Det er ikke det jeg spørger om, jeg spørger om min graf passer med tallene...?

//Mads...

Svar #3
11. april 2005 af madsing (Slettet)

For nogen andre fra min klasse har fået 14.5344'x+60771.8 i stedet hvad er det rigtige?

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2005 af allan_sim

#0. Der er et eller andet galt.

For det første har du på grafen den første række af ovenstående tal til at være din strækning, mens du i tabellen har den til at være forbruget.

For det andet har du i øverste række 7 tal, mens du i nederste række har 6 tal.

Hvis du mener, at øverste række er dine x-værdier og nederste række dine y-værdier, så passer din forskrift nogenlunde, men jeg kan kun køre regression på 6 af punkterne, eftersom jeg mangler en værdi på 7. punkt. Regression på de 6 første punkter giver

y=0,01781x+60,46

Svar #5
11. april 2005 af madsing (Slettet)

Ja billedet er med forkerte enheder på x- og y-aksen.

Men mit store spørgsmål er bare om forskriften er:
ca. det som jeg har eller det som mine kammerater har gjort ganget med 1000 så det bliver 14,5344 og 60771,8. Det virker jo fuldstændig vildt.

Vi skal nemlig regne ud hvor meget diesel der går til at kører 6500 km. Og hvis man føler deres er det omkring 151000 L hvori mod med min er det 900 et eller andet...Hvad får du Allan?

//Mads...

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2005 af iB (Slettet)

Tænk lidt logisk! Deres 151000 L tilsvare at lastbilen kun ville kunne køre 43m pr liter diesel. Alene pga dette, vil man kunne sige, at de andres svar er forkert. Dine 900 L virke meget mere rigtig, uden at jeg har regnet på det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2005 af allan_sim

#5. Når du ved strækning skriver 61.188, mener du så 61188 km?

I så fald må der være tale om, at måleren i bilen står på et antal kilometer, når der startes.

Regression på seks punkter giver så

y=17,81x+60461

Men hvordan er I kommet frem til det næste? Når I skal finde ud af forbruget ved en kørsel på 6500 km, har I kun brug for hældningskoefficienten. Denne angiver hvor mange kilometer, du kører på literen. Du kører altså 17,81 km/L. har du kørt 6500 km i alt, må du derfor have brugt 6500/17,81 L.

Ovenstående svar er under forudsætning af, at der skal byttes rundt på liter og forbrug. Har jeg misforstået det, må vi fortsætte i morgen, og du må være mere klar i opgaveteksten :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Det må da være muligt, at du angiver den manglende y-værdi. Ellers har vi ingen mulighed for at kontrollere, om din forskrift i det første indlæg er korrekt.

Et forbrug på 151000 L diesel over 6500km må betegnes som værende uden hold i virkeligheden. Det er forkert.

//Singularity

Skriv et svar til: Graftegning...[Haster!]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.