Fysik

Beregn endelig hvilken mængde energi der skal til(føres) for at smelte alt den grønlandske indlandsis og hvor lang tid det vil tage under følgende forudsætninger:

26. oktober 2010 af J1kz (Slettet)

Beregn endelig hvilken mængde energi der skal til(føres) for at smelte alt den grønlandske indlandsis og
hvor lang tid det vil tage under følgende forudsætninger:

Areal af indlandsis: 1,73 millioner km2

Rumfang af indlandsis: 2,85 millioner km3

Temperatur af indlandsis: -20 oC

Massefylde af indlandsis: 0,92 g/cm3 (-20 oC)

Specifik smeltevarme for is (0 oC): 334 kJ/kg

Solindstråling til indlandsis: 1100 kWh/m2/år

1 kWh: 3.600.000 J

Albedo = refleksion af solstråling: 50 %

Kommentér på resultaterne!  

HÅBER I KAN HJÆLPE MIG!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

rumfang*massefylde = massen

Energi = m*cis*20grader + m*Ls

Energi ind = albedo*areal*solindstråling*(antal år)

sæt Energi = Energi ind   og find antal år


Skriv et svar til: Beregn endelig hvilken mængde energi der skal til(føres) for at smelte alt den grønlandske indlandsis og hvor lang tid det vil tage under følgende forudsætninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.