Matematik

Er der ingen der kan hjælpe mig? :)

26. oktober 2010 af lindbergjensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogle som har lavet HF eksamens sættet Matematik b fra maj 2009?

Hvis det er er der så mulighed for at få lidt hjælp hurtigst muligt :) jeg skal kun lave opgave:1,2,3,5,6,7,8,9 i TI

jeg vedhæfter opgaveformuleringen

på forhånd tak :)

Vedhæftet fil: opgaveformulering.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvad er det, du har svært ved?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Bare vedhæft opgaven, jeg tror, at jeg havde løst dette sæt af opgaven sidst år.


Svar #3
26. oktober 2010 af lindbergjensen (Slettet)

jeg har vedhæftet opgave sættet :)

Har spicielt svær ved opg, 7,8,9


Svar #4
26. oktober 2010 af lindbergjensen (Slettet)

Nu mangler jeg kun 7b, 8b og 9b, c

Nogle der kan hjælpe på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af Euroman28

7b)

Du ved højden står vinkelret på grundlinjen |AB|

Det medføre at vinkel E (højdevinklen) er 90 grader.

Du ved vinkelsummen i en trekant er 180 grader

Du kalder den nye C vinkel C'

Vinkel C' = 180-90 - 32.8 = 57.2 grader.

Du har nu 3 vinkler og en side. Her anvender du så sinus relationen.

|AC|/Sin(E) = |C'E|/sin(A)

Dette giver da

 17.6/Sin(90) = |C'E|/sin(32.8)

Dette giver så

|C'E| = 17.6/sin(90) * sin(32.8) = 19.3 = h_c højden fra C.

8b)

Når du skal bestemme monotoni forhold for

f(x) = -x^3 +3x^2 -4, så så skal der differentieres. Dvs. find f''(x). Den er f''(x) = -3x^2 + 6x.  Dernæst skal f'(x) = 0.

Dette giver f'(x) = -3x^2+6x = 0. Hvilket giver rødderne x = 2 og x = 0.

Du kan dernæst se ved at indsætte x = 0 i f(x) og ved at tegne den på din lommeregner at grafen er aftagende indtil

for x=0 og har maximum i x = 2.

Dette kan omskrives til at grafen er aftagende på intervallet (-uendelig, 0) og er tiltagende i intervallet (0,2) aftagende igen intervallet (2,uendelig).

Grafen har derfor lokalt minimum i x = 0 og lokalt maximum i x = 2.

9b)

Jeg får en forskrift som cirka siger

f(x)=0.03*x^(3.11)du får at vinde at f(x) =  84,37 karat.

Dette giver ligningen 0.03*x^(3.11) = 84.37

Den kan omskrives x^3.11 = 28123.3

Dette kan omskrives til takket være potens regnereglerne

x = 28123.3^(1/3.11)

sidste spg på du selv klare :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Er der ingen der kan hjælpe mig? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.