Matematik

Hjællllllp

27. oktober 2010 af doha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er en cirkel med radius på 2 - hvori der er en rektangel i midten med en linje fra et hjørne til modsatte hjøre , der går gennem cirklens midtpunkt og derfor = 4 .

Opgaven lyder sådan.

En rektangel, hvor den ene side har længden x, indskrives i en cirkel med radius 2.
- Bestem en forskrift og definationsmængde for den funktion, der angiver arealet af rektanglet som funktion af x.

haster


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linien fra hjørne til hjørne kaldes også rektanglets diagonal. Diagonalen deler rektanglet i to retvinklede trekanter, hvis ene katete er x, hypotenusen er 4, og derfor kan den anden katete y, rektanglets anden side, bestemmes af Pythagoras, idet

x2 + y2 = 42 , så y = √(42 - x2) . Rektanglets areal er nu

A = xy = x·√(42 - x2)

Bestem nu definitionsmængden for denne funktion. Hint: argumentet til kvadratroden skal være ≥ 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Længden af kateden x er positiv og dens længde kan højest blive 4

0<x<4


Skriv et svar til: Hjællllllp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.