Matematik

Differentialregning

28. oktober 2010 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er bestemt ved

f(x) = x3-6x2+9x

Linjen t1 er tangent til grafen for f i punktet P(0;f(0))

a) Bestem en ligning for t1

b) Beregn de lokale ekstremumssteder for f

Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1.

c) beregn koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2.

Kan I hjælpe mig?

På forhånd tak

MVH Julius


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Duffy

a) Bestem en ligning for t1 - BRUG TANGENTLIGNINGEN !!

b) Beregn de lokale ekstremumssteder for f - BRUG f ' 

c) beregn koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2. - BRUG t1


Svar #2
28. oktober 2010 af jalh (Slettet)

 Venligt svar, virkelig brugbart - ironi kan være anvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Bestem først f '(t).

1. tangentligningen   y = f '(x0)*(x - x0) + f(x0)      hvor x0 = 0

2. løs f '(x) = 0

3. da t2 er parallel med t1  må  f '(x1) = f '(0)       (x1,f(x1)) er t2' røringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2010 af Duffy

#2: Skal jeg da bare lave opgaven for dig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2010 af Duffy

#2: Skal jeg lave opgaven for dig?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.