Matematik

hjælp!

28. oktober 2010 af mullefisen (Slettet)

hej folkens.

kan i hjælpe hvordan regner med den her ligning ud?

a) 8x + 3 = 5x + 45

b) 5(9 + 3x) = 3 - 6x

Vil gerne have hjælpen og ikke svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Isoler x

b) Gang ind og hæv parentesen og isoler x .


Svar #2
28. oktober 2010 af mullefisen (Slettet)

undskyld men jeg forstår ikke din forklaring kan du forklare det på en nemmere måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

a)  1. træk 5x fra på begge sider,  2. træk 3 fra på begge sider,  3. divider med 3 på begge sider.

b)  1. gang 5 ind på begge led i parentesen. 2 læg 6x til på begge sider.  3. træk 45 fra på begge sider.  4. divider med 21 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

8x+3=5x+45

sig

8x-5x=45-3

3x=42

x=14

Man må aldrig blande led hvor x indgår sammen led hvor x ikke indgår.

Det kan godt være svært at vide om man skal plusse eller trække fra.

Men jeg skal sige minus, fx ved 8x-5x fordi der er et usynligt plus foran 5x

Den metode bruger jeg.


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.