Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Srp - Samf og NG, global opvarmning?

28. oktober 2010 af ANONYMFRAVALBY (Slettet)

Hej alle.

Jeg skal snart til at skrive SRP og har både valgt mine fag (Samf A, Naturgeografi B) og mit område (global opvarmning).

Til weekenden skal jeg have skrevet et mere specifikt oplæg til mine vejledere, men jeg er lidt på bar bund.
Har ikke rigtig tænkt i nogle bestemte baner, men kunne godt tænke mig noget med Al Gores film "En ubekvem sandhed".
Er der nogle der har skrevet om noget lignende i Samf og NG eller/og har nogle idéer til noget jeg kunne skrive om?

Mvh A


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af Mads1980 (Slettet)

Jeg kender ikke til den type opgave du skal skrive, så nedenstående skal derfor læses med dette i mente

Jeg tror i første omgang du er bedst tjent med at få indkredset din problemstilling og præmis. Emnet "global opvarmning" bliver hurtig meget komplekst, især fordi uenigheden er stor og positionerne mange. En overordnet opgave om global opvarmning er i fare for at drukne, fordi der er tale om et komplekst emne

Hvis du gerne vil arbejde med Al Gores film, så kunne en sammenlignende analyse mellem Al Gore og Bjørn Lomborgs argumenter i klimadebatten være interessant. (selvom der er tale om en måske lidt ordinær diskussion som dine lære - forhåbentlig -kender indgående)

Hvis jeg skulle skrive en opgave om global opvarmning ville jeg personligt smide alt dommedagssnakken væk og angribe problemstillingen fra en helt anden vinkel - hvis vi antager at den globale opvarmning indenfor en given periode vil medføre en betydelig temperaturstigning, kan dette så ikke anskues fra en positiv vinkel? 

Hvem er det der siger at global opvarmning er en negativ ting? Vi har som samfund altid levet i frygten for den forstående katastrofe. Om det har været religiøse dommedagsprofetier, malthusiansk frygt for overbefolkning eller frygten for den altødelæggende atomkrig (mange flere kunne nævnes) så har "den store forstående katastrofe" ALTID indtaget en central plads i mennesket og samfundets bevidsthed - og den globale opvarmning er blot endnu et i den  rækken.

Selv hvis den globale opvarmning skulle blive en realitet kender vi reelt intet til følgevirkningerne. Det er muligt at vandstanden stiger, millioner af mennesker må flytte og områder bliver gjort ubrugelige - men sådan har det altid været. Vi lever på en planet der altid har været i konstant forandring.

Den globale opvarmning kan meget vel åbne op for en lang række af nye muligheder for vækst og velstand hvis vi forstår at udnytte mulighederne (mennesket er den race på jorden der uden sammenligning har formået at tilpasse sig bedst og hurtigst). Den globale opvarmning kan f.eks. give mulighed for uhørt stor ressourceudvinding som tidligere ikke har været muligt. Den globale opvarmning kan være medvirkende til en langt større grad af fælles global forståelse der kan sparke verdenssamfundet ind i et post-modernistisk stadie hvor nationalstaterne opløses til fordel for et globalt verdenssamfund - med en langt større grad af sikkerhed og fred til følge.

Hvis vi ikke holder hovedet koldt kan vi som globalt samfund ende med at bruge en masse ressourcer og penge på et problem der reelt ikke er særlig stort og som faktisk kan vise sig at være ganske positivt i det lange løb.

   


Skriv et svar til: Srp - Samf og NG, global opvarmning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.