Matematik

Reducér

29. oktober 2010 af xchristinak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har glemt hvordan det er man reducér.

jeg har to opgaver som jeg håber der er en der kan hjælpe mig med:

1. (x+2y)(x-2y)

2. ab-b(a-3b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1. gang alle led i den første parentes med alle led i den anden parentes. Eller brug kvadratsætningen: to tals sum ganget med samme to tals differens er lig med første led i anden minus andet led i anden.

2. gang -b ind på alle led i parentesen.

har du matematikprøve nu ??


Svar #2
29. oktober 2010 af xchristinak (Slettet)

Nej. det er til en matematik aflevering. :-)

men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2010 af Euroman28

et godt eksempel er

(a+b)^2 = (a+b)*(a*b) = a^2 + ab + ab + b^2 = a^2 + b^2 + 2ab

Det hedder kvadratet på en 2-ledet størrelse.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.