Matematik

nulpunktreglen

29. oktober 2010 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej jeg sidder lidt fast i den her opgave måske kan nogen hjælpe mig med den

så ledes lyder opgaven 

f (x) = (x -1) × (x2- 4x + 6) .

a) Vis, at f har netop ét nulpunkt.

jeg fik udregnet x=1 men jer er ikke så sikker på det er rigtigt.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af Megatron1 (Slettet)

Det er også, hvad jeg får, når det antages, at x2 = x2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2010 af NejTilSvampe

 brug nulreglen som siger at hvis et produkt er 0 er en af faktorerne også 0. dvs.

f(x) = 0  at løse den er det samme som at finde løsningerne for:

(x-1) = 0  og  (x^2-4x+6) = 0

(x-1) = 0 => x = 1

så det var én af løsningerne, men (x^2-4x+6)=0 har jo muligvis også en løsning eller to som du skal undersøge.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Vis, at polynomiet x2 -4x + 6 ikke har nogen rødder (beregn diskriminanten), og brug så nulreglen for et produkt til at vise a) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af Euroman28

det har kun en rod x =1

idet polynomiet x^2 - 4x +6 ikke har reelle rødder, så pga. nulpunkts reglen har den kun et nulpunkt

x= 1...

ellers p(x) = (x-1)*(x-2+sqrt(2)'i)*(x-2-sqrt(2)*i) = (x-1)*(x^2-4x-6) ( Men det er Universitets Matematik ;)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
30. oktober 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

 tak venner det hjalp mig meget nu forstår jeg nulpunktreglen meget mere :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den regel, der bruges, at et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er nul, kaldes nulreglen for et produkt, ikke nulpunktsreglen. Reglen bruges her til at vise, at det pågældende polynomium har netop eet nulpunkt.


Svar #7
30. oktober 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

ups jeg mente at skrive nulreglen, min fejl :-)


Skriv et svar til: nulpunktreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.