Kemi

Kemi A

30. oktober 2010 af whimp (Slettet) - Niveau: A-niveau


Vi har 100L tør atmosfærisk luft ved 15C og 1,000bar. Tør tmosfærisk luft indeholder 78,08vol%nitrogen og 20,95vol% oxygen (samt lidt argon og carbondioxid m.m.). Den betragtede luftmængdes indhold af nitrogen og oxygen svarer altså til 78,08L rent nitrogen og 20,95L rent oxygen ved 15C og 1bar.

Hvilken formel skal man bruge for at finde stofmængerneaf N2 og O2? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af NejTilSvampe

 p*V = n*R*T


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af mathon

  tilstandsbetingelser: 1 bar    15ºC     

        p/(R·T) = (1 bar) / ((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+15) K)) = (0,041739 mol/L)

       d(N2) = p·M / (R·T) = (p/(R·T)) · M = (0,041739 mol/L) · (28,014 g/mol) = 1,16928 g/L

       d(O2) = p·M / (R·T) = (p/(R·T)) · M = (0,041739 mol/L) · (31,998 g/mol) = 1,33557 g/L

      i 100 L

      N2:
            n =  0,7808· (100 L)·(1,16928 g/L) / (28,014 g/mol)

      O2:
            n = 0,2095· (100 L)·(1,33557 g/L) / (31,998 g/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af mathon

eller direkte:

   i 100 L:

                      p/(R·T) = (1 bar) / ((0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+15) K)) = (0,041739 mol/L)

                      n = (p/(R·T)) • V

    N2:
                      n = (0,041739 mol/L) • 0,7808· (100 L) =

    O2:
                      n = (0,041739 mol/L) • 0,2095· (100 L) =


Skriv et svar til: Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.