Matematik

forkortelse af brøk (se udregninger)

31. oktober 2010 af natasjah (Slettet)

5x-2
25x^3-4x

= 5 * 5x-2
5* 25x^3 -4x

= 25x-10
125x^3 – 20

Hvordan kommer j videre derfra. Og er udregningerne korrekte indtil videre.
 Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

(5x-2) / (25x3-4x)

nævneren omskrives
til
 

                25x3-4x = x(25x2- 4) = x((5x)2 - 22) = x·(5x+2)(5x-2)


Skriv et svar til: forkortelse af brøk (se udregninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.