Matematik

Hjælp til andengradsligninger - haster

31. oktober 2010 af Greenish (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg skal finde ud af nedenstående - nogen der kan hjælpe?

Beregn c, når 1 er rod i 2x^2 – 3x + c. Beregn derefter den anden rod.


Opskriv en andengradsligning, der har løsningerne -2 og 3. Beregn derefter diskriminanten.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af peter lind

sæt x=1 ind i polynomiet. Dette skal give 0, når roden er 1.

Hvis r1 og r2 er rødder i et andengradspolynomiet kan polynomiet skrives som p(x) = a(x-r1)(x-r2)


Svar #2
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

1= 3 + kvadratrod (1)/ 4
kvadratrod (d) = 1
d = 1

d = b2 - 4*a*c
1 = -32 – 4*2*c
1 +32 + 4/2 = c
c = 12

x= 3 - kvadratrod(1)/2*2
x = 0,5
 

Kan ovenstående godt passe med opgave 1? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2010 af peter lind

Nej du har at P(x) = 2x2-3x+c og P(1) =0


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Det peter lind skriver i #3 kan du udnytte til at finde c

Idet

0 = 2*12-3*1+c

Isoler her c

c = 1

Din andengradsligning bliver da:

P(x) = 2x2-3x+1


Svar #5
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Tusind tak.
Det var det jeg ikke forstod.. :-) - altså hvordan jeg lige skulle koble det sammen.


Svar #6
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Vi har: P(x) = 2x2-3x+c og P(1) =0

Dvs. 0 = 2*12-3*1+c
c = 1


Andengradsligningen bliver så: P(x) = 2x^2-3x+1
d =b2 - 4*a*c
d= -3^2 – 4*2*1
d = -9 -8
d = -17
 

Hvordan kan c være 1, når det så betyder at min diskriminant vil blive under 0?
Jeg skal jo have 2 rødder.. Er det mig, der regner forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2010 af peter lind

Diskriminanten er  (-3)2-4*2*1


Svar #8
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Nåå ja. Ups :-)
Mange tak.


Svar #9
31. oktober 2010 af Greenish (Slettet)

Vil gerne lige sige tusind tak for hjælpen. :-)


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligninger - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.