Matematik

Førstegradsfunktioner

01. november 2010 af Sivasli58 (Slettet)

Halløjsa folkens :D
Det er mit 1 år i gymnasium og jeg har fået min første emneopgaver for og jeg tænkte på om der nogen der lige hurtigt ville kigge på den og hjælpe mig lidt er nemlig heelt lost. :D

1. Førstegradsfunktionen med forskriften f(x) = ax + b
? Fortæl om funktionen og dens karakteristika, herunder Dm og Vm
2. Funktionens graf: den rette linie
? Tegning v. hj. a. støttepunkter (tabel/sildeben)
? Tegning ud fra oplysningerne om b og a
? Tegning ved hjælp af CAS
3. Bestemmelse af forskriften
? Aflæsning af forskrift ud fra graf
? Beregning med formler ud fra 2 opgivne punkter samt bevis for hældningskoefficientformlen.
? Bestemmelse via CAS
4. Anvendelser:
? Løsninger af ligninger
? Løsning af ligningssystemer/skæring mellem 2 linier
? Tekstopgaver
? Tilnærmelsesvist lineære funktioner via CAS samt på papir
5. Refleksion
? Hvordan har jeg arbejdet med stoffet?
? Hvad er jeg blevet god til?
? Hvad er jeg endnu ikke så god til og hvad vil jeg gøre ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

begynd med at opsummere alt,
hvad du ved om den rette linje
fra folkeskoleundervisningen

og gå så videre derfra


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af mathon

 starthjælp:

      hældningstal hedder nu hældningstal eller differentialkoefficient

                      y = a·x + b      a er differentialkoefficienten = Δy/Δx

                      b er andenkoordinaten i (0,b), som er linjens skæringspunkt med y-aksen

                      Dm(f) = Vm(f) = R

anvendes i alle sammenhænge, hvor :
                                           variabel                 fast
                                                         størrelse               værdi   
    
                               y   =       a·x         +       b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af Euroman28

#2 Altså nu er jeg ikke for at være lyseslukker, men tror at differentialkoefficient er for stor en mundfuld for en 1g'er. Det er gangske rigtigt at med forskriften y = ax+b, hvilket er en ret linje. Hvor b er hvor den skære y-aksen (2.aksen)  og a er hældningstallet defineret som a = (y2 - y1)/(x2-x1).

Hvilket a = 0 og b >< 0, så er der tale om en vandret linje der skære y-aksen.

Hvis  a > 0, så er tale om en positiv hældnigskoefficient.

Hvis a < 0, så er der tale om en negativ hældningskoefficient. Defintionsmængden er de værdier for der giver en y-værdi, værdimængden. Hvilket svare til et punkt der ligger på linjen.

 starthjælp:

      hældningstal hedder nu hældningstal eller differentialkoefficient

                      y = a·x + b      a er differentialkoefficienten = Δy/Δx

                      b er andenkoordinaten i (0,b), som er linjens skæringspunkt med y-aksen

                      Dm(f) = Vm(f) = R

anvendes i alle sammenhænge, hvor :
                                           variabel                 fast
                                                         størrelse               værdi   
    
                               y   =       a·x         +       b

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon


           
                       differentialkoefficient   →   hældningskoefficient     


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2010 af Euroman28

#4 Ja men når vedkommende går i 1g, så skal den unge jo lige forstå at der er en sammenhæng mellem pythagoras or hældningskoefficient for en ret linje. Derefter kan du begynde at snakke om diff.kvo...
 


           
                       differentialkoefficient   →   hældningskoefficient     

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Førstegradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.