Matematik

Modsat vektor?

01. november 2010 af enlalleflab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej..

Jeg er lige begyndt på emnet vektorregning i matematik og har et spørgsmål.

Jeg har vektoren:

a=(2 3) - altså 2 til siden og 3 op.

Jeg skal nu tegne en vektor der hedder:

-(2a)

og en der hedder

(-2)a

Hvad er forskellen på de to vektorer? kan forestille mig at de er modsatrettede men kan ikke lige se hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to vektorer -(2a) og (-2)a er samme vektor . Vektoren -a er modsat rettet vektoren a og har samme længde som a .


Svar #2
01. november 2010 af enlalleflab (Slettet)

Bare for at slå det helt fast: De to vektorer -(2a) og (-2)a har samme længde og retning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af bolani (Slettet)

Ja :-) Hvis du skal tegne dem ser de ens ud


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er to skrivemåder for den samme vektor. Vektoren 2a har samme retning som a og har den dobbelte længde af vektor a. Vektoren -2a = -(2a) = (-2)a er modsat rettet vektoren 2a og har samme længde som 2a .


Svar #5
01. november 2010 af enlalleflab (Slettet)

Tak mester! ;)


Skriv et svar til: Modsat vektor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.