Matematik

KEGLESTUB

02. november 2010 af stinebinen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej) jeg er næsten færdig med en opgave, men mangler lige en som jeg håber i vil hjælpe med(:

Formlen for Volumet af en keglestub

V = 1/3*pi · h (R2 + r2 + r · R)

Vi ser på følgende keglestub, der har en sådan facon at radius i topfladen er halvt så stor som radius i grundfladen.

a) udtryk volumenet ved højden og radius topfladen?

b) Udtryk radius i topfladen ved volumen og højden?

c)En keglestub skal have volumen 5 og radius i topfladen skal være 0,3. Hvad skal højden være

D) En keglestub skal have volumen 6 og højden 0, hvor stor skal radius i grundfladen være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

a)

              V = (π/3) · h ((2r)2 + r2 + r·(2r) )

              V = (π/3) · h (4 + 1 + 2)·r2

              V = (π/3) · h ·7·r2

              V = (7π/3)·h·r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af mathon

b)
                r = √((3/(7π))·V/h)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af mathon

c)
                    V = (7π/3)·h·r2  

                    h = (3/(7π))·V / r2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af mette48 (Slettet)

d) du må have skrevet forkert. Hvis højden er 0 er det en flad cirkel.


Svar #5
02. november 2010 af stinebinen (Slettet)

Der skulle stå højden var 0,1 (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af mette48 (Slettet)

r = √((3/(7π))·V/h)   hvor V=6 og h=0,1        indsæt i udtrykket for r og regn ud


Skriv et svar til: KEGLESTUB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.