Matematik

Differential regning

02. november 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal umiddelbart bestemme f '(1), når f (x) = 2 ln x +x^1

Hvordan løser jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

   f(x) = ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først f'(x) og indsæt så x=1 i udtrykket for f'(x) .


Svar #3
02. november 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 Nu forstår jeg ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) (hvad nu udtrykket end er) og beregn så f'(1) ved at sætte x=1 i udtrykket for f'(x) .


Svar #5
02. november 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 ok... der må da dog være et eller andet redskab man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af mathon

         er
                     f(x) = 2ln(x) + x  ?

  


Svar #7
02. november 2010 af Unknownnigger (Slettet)

f (x) = 2 ln x + x^-1

er hvad der bliver skrevet i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er jo også forskelligt fra, hvad du skrev i starten af opgaven i #0.

Forstår du ikke, hvordan man differentierer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2010 af mathon

          f (x) = 2ln(x) + (1/x)

(ln(x)) ' = 1/x

(1/x) ' = -1/x2


Svar #10
02. november 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 nej :(


Svar #11
03. november 2010 af Unknownnigger (Slettet)

 #9 kan du ikke forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

I #9 forklarede mathon, hvor man differentierer de grundlæggende dele, som funktionen f(x) er bygget af. Du skal så bruge reglerne for differentiation af en sum og for en funktion ganget med en konstant:

(f(x) + g(x))' = f'(x) + g'(x)         og      (k·f(x))' = k·f'(x)


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.