Matematik

Lineær funktion

02. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

For en bestemt kobbertråd kan sammenhængen mellem den elektriske modstand og
temperaturen udtrykkes ved formlen f(x)= 0,218x + 56
hvor x er temperaturen (målt i °C), og f(x) er modstanden (målt i ohm).


a) Hvad fortæller tallene 0,218 og 56 om sammenhængen mellem modstanden og
temperaturen?

b) Hvad er modstanden, når temperaturen er 37 grader?

c) Ved hvilken temperatur er modstanden 65 ohm?

Er der nogle som kan hjælpe mig, eller hvertfald på vej derhen af? for synes det begynder mere at ligne fysik end matematik :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn f(37) ved indsættelse i forskriften.

c) Løs ligningen f(x) = 65


Svar #2
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

Hvordan skal jeg løse ligninen :-)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at isolere x i ligingen 0,218x + 56 = 65 .


Svar #4
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

 Ok :-) kan du fortælle mig noget om spørgsmål a, eller hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Konstanten 56 er modstanden ved temperaturen 0ºC og konstanten 0,218 er et mål for, hvor meget modstanden ændres, når temperaturen ændres.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.