Matematik

Lineær funktion

02. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En elpære brænder døgnet rundt. Den koster 8,50 kr. i indkøb og bruger energi for 1,90 kr. pr. døgn.

a) Hvor stor en den samlede udgift efter 27 døgns brændetid?

b) Opstil en formel, der viser, hvordan den totale udgift y afhænger af brændetiden x.

c) Isolér x i formlen fra b) og beregn brændetiden svarende til en total udgift på 100 kr.

Er der nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af Duffy

Hvor langt er du selv kommet med opgaven?


Svar #2
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

Er igang med b, og mangler c .

Men er lidt i tvivl med b opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2010 af Duffy

Udfra a) kan du faktisk opstille formlen . . .


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af Duffy

ad c) isoler først x i y = ax+b


Svar #5
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

 1,9*x+8,50


Svar #6
02. november 2010 af martinweber (Slettet)

opg c

100= 1,9*x+ 8,50 

også skal jeg vel på en eller anden umulig måde få isoleret x


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2010 af Duffy

isolér først x i

y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2010 af Krabasken (Slettet)

# 5 skal være:

y = 1,90x + 8,50

c)

y = ax + b

x = (y-b) / a = (100-8,50) / 1,90
 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.