Matematik

Logaritmefunktioner?

03. november 2010 af KrebsenJulie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave i matematik, som jeg synes er rimelig forvirrende.

Den lyder sådan her:

Som et mål for surhedsgraden af en væske benyttes pH-værdien, der defineres som pH= -log(c). hvor c betegner koncentrationen af H3O+ ionen og måles i mol/L (mol/L).

a) bestem koncentrationen c i en væske med pH = 2,2
b) gør rede for, at hvis koncentrationen c i en væske gøres 100 gange større, vil pH blive formindsket med 2.

Jeg forstår simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, så er der nogen der er sød at forklare mig det?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2010 af peter lind

a) Løs ligningen 2,2 = -log(c)

b) brug regneregler for logaritmer på  log(100*c)


Svar #2
03. november 2010 af KrebsenJulie (Slettet)

Hvordan skal jeg løse den ligningen?

Hvad mener du med det du har skrevet i b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2010 af peter lind

Der gælder følgende for logaritmer

log(a*b) = log(a)+log(b)

y = log(x) <=> x=10y


Svar #4
03. november 2010 af KrebsenJulie (Slettet)

Så i den første skal jeg tage 10^2,2 og så får jeg isoleret det c i min første opgave?


Svar #5
03. november 2010 af KrebsenJulie (Slettet)

Jeg fatter det altså ikke.


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. november 2010 af mathon

           pH1 = -log(c1)

           pH2 = -log(c2) = -log(c1·102) = -(log(c1)+log(102)) = -(log(c1)  -  2 = pH1 - 2

                


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.