Matematik

help

03. november 2010 af gona94 (Slettet)

 I (trekant)ABC er a = 47, c = 150 og vinkelC = 111º.
a) Gør (uden beregninger!) rede for, at vinkelA må være spids.
b) Beregn vinkelA.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mathon


                    ...kan der være mere end én stump vinkel i en trekant?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af PeterValberg

a) eftersom vnkel C er 1110, så er summen af de to øvrige vinkler 690 (vinkelsummen i en trekant er jo 1800)

b) brug sinusrelationen til at beregne vinkel A

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. november 2010 af gona94 (Slettet)

 hvordan bruger jeg den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2010 af PeterValberg

sinusrelationen siger:

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

du kan nøjes med at bruge noget af den, - i dette tilfælde:

a/sin(A) = c/sin(C)  indsæt de kendte værdier, isolér den ubekendte og beregn (husk at regne i grader)

a/sin(A) = c/sin(C)
sin(A) = a·sin(C)/c
A = sin-1(a·sin(C)/c)
A = sin-1(47·sin(1110)/150)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
03. november 2010 af gona94 (Slettet)

'' siger jeg bare a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C) 

a/sin(A) = c/sin(C)
sin(A) = a·sin(C)/c
A = sin-1(a·sin(C)/c)
A = sin-1(47·sin(1110)/150) har ikke en lommeregner der kan regne grader


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.