Matematik

nulpunktsreglen

03. november 2010 af maigl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

jeg har matematik aflevering for, hvor man først skal bestemme toppunktet og så nulpunkterne. jeg kan bare ikke finde ud af det med nulpunkterne. så hvis der er nogen der kan hjælpe mig med det her stykke:

f(x)=x^2-6x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nulpunkterne finder man ved at løse ligningen f(x) = 0 , hvilket her er en 2.-gradsligning:

x2 -6x +5 = 0 .

Beregn diskriminanten d og brug så formlen for rødderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af PeterValberg

rødderne for en parabel findes ved at sætte forskriften lig med nul

f(x) = 0 (der hvor grafen skærer x-aksen)
x2 - 6x + 5 = 0

x = (-b±√(b2-4ac))/2a

hvis b2 - 4ac < 0 er der ingen rødder.

Toppunktet:

Tp = (-b/2a ; -d/4a)   hvor d = b2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: nulpunktsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.