Matematik

Forkort brøk

03. november 2010 af Tquila (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har siddet med den her i et stykke tid nu, og jeg kan simpelt hen ikke ramme det rigtige resultat:

(x^2+2x)/(4x+8)

Hvis jeg regner den øverste ligning ud så får jeg rødderne.

x^2+2x = 0 ; x = 0 v x = -2

Så siger mine veninde at jeg skal opløse ligningen in faktorer og forkorte, men der går det galt. Enhver hjælp ville være super. Har ledt efter noget i mine bøger, men kan ikke finde det :(

Regards


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af PeterValberg

(x2+2x)/(4x+8) = (x(x+2))/(4(x+2)) = x/4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. november 2010 af Tquila (Slettet)

 Mange tak, var meget mere logisk end det jeg havde fået at vide!


Skriv et svar til: Forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.