Matematik

Hjælp ønskes til opgave :S

03. november 2010 af ramuk (Slettet)

Hejsa, sidder med en dum opgave.

Har lavet det første men kan ikke gennemskue det sidste :S

Håber I kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Bestem.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg kan ikke hjælpe, for jeg kan ikke læse docx filer

brug doc-filer


Svar #2
03. november 2010 af ramuk (Slettet)

PDF

Vedhæftet fil:Bestem.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Se på tegningen. Højden H i en af de ligebenede trekanter er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateter h og x/2. Der gælder derfor at

H2 = h2 + (x/2)2

Arealet af de 4 trekantede sideflader er da 4·(1/2)·H·x , og arealet af teltets grundflade er x2 .

Nu har vi af rumfanget

V = (1/3)·h·x2 = 6 (m3) , så

h = 18/x2 , og dermed er

H = √(h2 + (x/2)2) = √((x/2)2 + 324/x4) . Vi har da det samlede overfladeareal

O(x) = x2 + 4·(1/2)·H·x = x2 + √(x4 + 1296/x2)

Beregn den afledede O'(x)  = 2x +(4x3 -3788/x3)/√(x4 + 1296/x2)

Man finder at O'(x) = 0 ved x ≈ 2,8014


Skriv et svar til: Hjælp ønskes til opgave :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.