Tysk
Oversættelse, dansk=>tysk => haster
14. april 2005 af
Tissi (Slettet)
Hej!
En venlig sjæl, der vil afsætte lidt tid til at rette dette?
På dansk:
Fra år 1961 til 1989 havde tyskerne det svært. I 1961 blev Berlinmuren bygget, og Berlin blev delt op i to dele; BRD, som står for BundesRepublik Deutchland og DDR, som står for Deutche Demokratische Republik.
De to bydele isolerede sig meget fra hinanden. Vestberlin var de rige, og østberlin var de fattige. I østberlin hærskede den kommunistiske diktatur. Alt var forbudt; aviser, bøger, radioer og fjernsyn fra den vestlige bydel var forbudt, også statssikkerhedstjenesten overvågede alle, og hvis man grinte over en politisk vits, kunne man komme i fængsel.
Men den 9. november 1989 kom vendepunktet. Muren blev åbnet og man fejrede denne dag som en slags nytårsaften. Man omfavnede hinanden, drak Sekt osv.
Den 3. oktober 1990 blev tyskland ét land igen, og i dag er denne dag en nationaldag for tyskerne.
På tysk:
Von Jahre 1961 bis 1989 war es schwer für die Deutcher(pl). In 1961 wird die Berliner Mauer(f) gebaut und Berlin wird in zwei Teile(pl) aufgeteilt; die BRD ist ein Kürzel(n) für die BundesRepublik Deutchland und die DDR ist ein Kürzel für Deutche Demokratische Republik.
Die zwei Stadteile(pl) werden abgeriegelt von einanderen. Die Vestberliner wird die reichen und die Ostberliner wird die ärmlichen. In Ostberlin herrscht die Kommunistische Diktatur(f). Zeitungen(pl), Bücher(pl), Radios(pl), und Fernsehen(pl) aus dem Westen wird verboten, auch die Statsicherheitsdienst überwachtete alle, und wenn man über einen politischen Wits(m) lachen hat, konnte man ins Gefängnis(n) kommen.
Aber der neunter(9.) November(m) 1989 kam die Wende(f). Die Mauer(f) wird geöffnet und man feiert diese Nacht(f) wie ein Silvesterabend(m). Man umarmt sich, trankt Sekt usw.
Der dritte(3.) Oktober 1990 wird Deutchland wieder ein Land(n) und heute ist dieser Tag(m) ein Nationalfeiertag für die Deutchen.
~ Tissi
En venlig sjæl, der vil afsætte lidt tid til at rette dette?
På dansk:
Fra år 1961 til 1989 havde tyskerne det svært. I 1961 blev Berlinmuren bygget, og Berlin blev delt op i to dele; BRD, som står for BundesRepublik Deutchland og DDR, som står for Deutche Demokratische Republik.
De to bydele isolerede sig meget fra hinanden. Vestberlin var de rige, og østberlin var de fattige. I østberlin hærskede den kommunistiske diktatur. Alt var forbudt; aviser, bøger, radioer og fjernsyn fra den vestlige bydel var forbudt, også statssikkerhedstjenesten overvågede alle, og hvis man grinte over en politisk vits, kunne man komme i fængsel.
Men den 9. november 1989 kom vendepunktet. Muren blev åbnet og man fejrede denne dag som en slags nytårsaften. Man omfavnede hinanden, drak Sekt osv.
Den 3. oktober 1990 blev tyskland ét land igen, og i dag er denne dag en nationaldag for tyskerne.
På tysk:
Von Jahre 1961 bis 1989 war es schwer für die Deutcher(pl). In 1961 wird die Berliner Mauer(f) gebaut und Berlin wird in zwei Teile(pl) aufgeteilt; die BRD ist ein Kürzel(n) für die BundesRepublik Deutchland und die DDR ist ein Kürzel für Deutche Demokratische Republik.
Die zwei Stadteile(pl) werden abgeriegelt von einanderen. Die Vestberliner wird die reichen und die Ostberliner wird die ärmlichen. In Ostberlin herrscht die Kommunistische Diktatur(f). Zeitungen(pl), Bücher(pl), Radios(pl), und Fernsehen(pl) aus dem Westen wird verboten, auch die Statsicherheitsdienst überwachtete alle, und wenn man über einen politischen Wits(m) lachen hat, konnte man ins Gefängnis(n) kommen.
Aber der neunter(9.) November(m) 1989 kam die Wende(f). Die Mauer(f) wird geöffnet und man feiert diese Nacht(f) wie ein Silvesterabend(m). Man umarmt sich, trankt Sekt usw.
Der dritte(3.) Oktober 1990 wird Deutchland wieder ein Land(n) und heute ist dieser Tag(m) ein Nationalfeiertag für die Deutchen.
~ Tissi
Svar #1
14. april 2005 af Fingersen (Slettet)
Von /Jahre/ 1961 bis 1989 /war es schwer für/(hatten) die Deut(s)che/r/(n) (es schwer).
/In/ 1961 w/i/(u)rd(e) die Berliner Mauer gebaut und Berlin w/i/(u)rd(e) in zwei Teile(n) aufgeteilt; die BRD(, die)/ist ein Kürzel für/die Bundes/R/(r)epublik Deut(s)chland (bedeutet) und die DDR(, die)/ist ein Kürzel für/die Deut(s)che Demokratische Republik (bedeutet).
Die zwei Stadteile /werden abgeriegelt/(isolierten sich) von einander/en/.
Die Vestberliner w/i/(a)r/d/(en) die /r/(R)eichen und die Ostberliner w/i/(a)r/d/(en) die /ärmlichen/(Armen).
In Ostberlin /herrscht/(gebot) die /K/(k)ommunistische Diktatur.
(Alles war verboten:) Zeitungen, Bücher, Radios, und Fernsehen aus dem /W/(w)est(lich)en (Stadtteil) /wird/(waren) verboten, auch /die/(der) Statsicherheitsdienst überwachte/te/ alle, und wenn man über einen politischen Wits lach/en ha/t(e), konnte man ins Gefängnis kommen.
/Aber der neunter/(Am) 9. November 1989 (kam aber) die Wende.
Die Mauer w/i/(u)rd(e) geöffnet und /man feiert/ die/s/e(r) /Nacht/(Tag) w/i/(urd)e (als eine Art) /ein/ Silvesterabend (gefeiert).
Man umarmt(e) /sich/(einander), trank/t/ Sekt usw.
/Der dritte(3.)/(am 3.) Oktober 1990 w/i/(u)rd(e) Deut(s)chland wieder ein Land(,) und heute ist dieser Tag ein Nationalfeiertag /für die/(der) Deut(s)chen.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
/In/ 1961 w/i/(u)rd(e) die Berliner Mauer gebaut und Berlin w/i/(u)rd(e) in zwei Teile(n) aufgeteilt; die BRD(, die)/ist ein Kürzel für/die Bundes/R/(r)epublik Deut(s)chland (bedeutet) und die DDR(, die)/ist ein Kürzel für/die Deut(s)che Demokratische Republik (bedeutet).
Die zwei Stadteile /werden abgeriegelt/(isolierten sich) von einander/en/.
Die Vestberliner w/i/(a)r/d/(en) die /r/(R)eichen und die Ostberliner w/i/(a)r/d/(en) die /ärmlichen/(Armen).
In Ostberlin /herrscht/(gebot) die /K/(k)ommunistische Diktatur.
(Alles war verboten:) Zeitungen, Bücher, Radios, und Fernsehen aus dem /W/(w)est(lich)en (Stadtteil) /wird/(waren) verboten, auch /die/(der) Statsicherheitsdienst überwachte/te/ alle, und wenn man über einen politischen Wits lach/en ha/t(e), konnte man ins Gefängnis kommen.
/Aber der neunter/(Am) 9. November 1989 (kam aber) die Wende.
Die Mauer w/i/(u)rd(e) geöffnet und /man feiert/ die/s/e(r) /Nacht/(Tag) w/i/(urd)e (als eine Art) /ein/ Silvesterabend (gefeiert).
Man umarmt(e) /sich/(einander), trank/t/ Sekt usw.
/Der dritte(3.)/(am 3.) Oktober 1990 w/i/(u)rd(e) Deut(s)chland wieder ein Land(,) und heute ist dieser Tag ein Nationalfeiertag /für die/(der) Deut(s)chen.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: Oversættelse, dansk=>tysk => haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
