Matematik

Bestem linjens ligning

04. november 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En ret linje har hældningstallet -4 og går igennem punktet (5, -10). Bestem linjens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Liniens ligning ser således ud: 

y = ax + b

indsæt først a = -4

y = -4x + b

udregn nu b, ved at sætte punktet (5,-10) ind:

-10 = -20 + b

b = 10

Dermed hedder ligningen: 

y = -4x + 10


Skriv et svar til: Bestem linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.