Matematik

Algebra Ringe

04. november 2010 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg skal vise at S = Z[kvrod(2)] = {a+b*kvrod(2)|a,b ∈ Z} er en delring af R.    (S=mængde, Z = hele tal, R = reelle tal)

her skal jeg så vise 3 ting.

1) S er en undergruppe i (R,+)

2) 1 ∈ S

3) x,y ∈ S = xy ∈ S

1)  Jeg lader ( a+b*kvrod(2)) og (c+d*kvrod(2)) ∈ Z så a,b,c,d ∈ Z

viser at S er lukket under addition

 ( a+b*kvrod(2)) + (c+d*kvrod(2)) = (a+c) + (b+d)*(kvrod(2))

da a+c ∈ Z og b+d ∈ Z så ser vi at  ( a+b*kvrod(2)) + (c+d*kvrod(2)) ∈ Z[kvrod(2)] 
 

eller er det bare nok at sige at R er en ring. og Z[kvrod(2)] er et underrum af R, så S er en delring af R. 

for at vise 2) har jeg bare sagt at 1 elementet er indeholdt i R. 

3) denne her er jeg lidt usikker på, håber nogen kan hjælpe mig her. 

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2010 af peter lind

Udregn (a+b*kvrod(2))(c+dkvrod(2)) Du kan også se hvilken slags tal, der kommer ud af sådan en multiplikation


Svar #2
04. november 2010 af Smail K (Slettet)

er det andet ellers rigtig nok 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. november 2010 af peter lind

Ja


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2010 af peter lind

Du skal også bevise at 0 ligger i ringen og at den inverse til et element ved additionen ligger i ringen.


Svar #5
06. november 2010 af Smail K (Slettet)

jamen det står ikke i definitionen for delringe. Hvorfor skal jeg så vise det? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. november 2010 af peter lind

Jo. Det gør der. En delring skal jo også være en ring: Se definitionen på en ring her:

http://mathworld.wolfram.com/Ring.html


Skriv et svar til: Algebra Ringe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.