Generelt

Banklån og SU-lån

05. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Hvis en fra min familie har et forbrugslån hos en bank til en høj rente, og jeg går på en videregående uddannelse. Er det så muligt og fordelagtigt, at jeg tager et SU-lån til en lav rente, og betaler disse banklån med et SU-lån med en lavere rente, og så lave en indbyrdes aftale med mit familiemedlem om en (billigere) afdragsordning. Hvor højt et SU-lån kan jeg tage (er der et maks.beløb/udd. eller et maks.beløb/måned eller hvad)? Kan det lade sig gøre? Er det smart? Er det lovligt?Brugbart svar (2)

Svar #1
05. november 2010 af Roman Garcia

Ja, men eftersom SU-lånet kun er på 2755 kr. pr. mrd. vil det sjældent være særlig meget, man kan betale af. Men det vil helt klart være lovligt. Du kan som nævnt dog max få 2755 kr. pr mrd. i slutlån, så alt afhængig af forbrugslånets størrelse, så vil det måske ikke betyde så meget. Det vil altid være bedre at arbejde igennem i sommerferien, og derved betale lånet af.  

Ofte vil det ikke være en god idé at optage lån for at afvikle på lån. Dog kan denne situation


Svar #2
05. november 2010 af magnuspersson (Slettet)

Jeg mener, at have hørt om folk, der har lånt betydeligt større beløb på 1 gang. Er der forskel på uddannelserne? Kan jeg søge om højere slutlån? Kan jeg låne 'med tilbagevirkende kraft' (altså for alle de måneder jeg ikke har 'udnyttet')?


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. november 2010 af Henriksorensen (Slettet)

Du kan jo godt vælge af tage et studielån for at afvikle dit familiemedlems lån. Men bemærk da, at det jo pludselig er dig, der bliver forgældet, så du skal virkelig stole på dette familiemedlem. Jeg gad personligt ikke overtage andre folks lån!


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. november 2010 af Roman Garcia

Du kan kun tage slutlån i det sidste år af din uddannelse. Du kan kun tage SU-lån med et års tilbagevirkende kraft, hvis du har udfyldt de relevante blanketter i begydelsen af året.

Som udgangspunkt er SU-lån ikke et én-gangs lån, men et lån der ydes hver måned i rater af 2.755 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2019 af Sofferk

Gammel tråd, men stadig relevant og et vigtigt emne. Jeg hører af og til om studerende, der agter at tage et studielån med lav rente for at afbetale på et dyrere lån. I mine øjne lyder det altså lidt vildt, da et SU-lån jo er tiltænkt udgifter i forbindelse med sin uddannelse.

Har du lånt penge i banken eller på nettet, så bør dette lån altså ikke blandes sammen med dine studier. Mange mennesker har desværre fået en lidt for lemfældig omgang med det at låne penge, især de sindssygt dyre kviklån.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2019 af Sofferk

#5

Gammel tråd, men stadig relevant og et vigtigt emne. Jeg hører af og til om studerende, der agter at tage et studielån med lav eller ingen rente for at afbetale på et dyrere lån. I mine øjne lyder det altså lidt vildt, da et SU-lån jo er tiltænkt udgifter i forbindelse med sin uddannelse.

Har du lånt penge i banken eller på nettet, så bør dette lån altså ikke blandes sammen med dine studier. Mange mennesker har desværre fået en lidt for lemfældig omgang med det at låne penge, især de sindssygt dyre kviklån.

Jeg glemte lige at nævne, at til de af jer, som overvejer at låne penge for at nedbringe anden gæld; Se Luksusfælden på TV3. Det er altså ikke for sjov, når snebolden først ruller. Visse af deltagerne er ikke ude af deres gæld, før de bliver 40-50 år. 

Vi skal alle ud at låne penge før eller siden, men man bør ikke låne, før det er højst nødvendigt. Lån skal tilbagebetales med renter og gebyrer, og det skal man have in mente.


Skriv et svar til: Banklån og SU-lån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.