Matematik

Reducering!

05. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Jeg er i gang med min matematik aflevering, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af om jeg laver mine reduceringsopgaver rigtigt. Jeg synes det ser helt forkert ud! Håber der er nogle af jer, der er søde lige at kigge på dem, og i må vildt gerne skrive hvad jeg gør forkert sammen med en rettelse.

a)    2(a+b)2 - 4b (a-b)

2a2 + 2b2 - 4ab + 4ab

2a2 + 2b2

b)    5x(x-y)-3y(y-x)

5x2-5xy-3y2+3xy

5x2-2xy-3y2

c)   4a-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2

4a-ab-ba-7ab+ab2-2b2

d) (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1)

d'eren kan jeg slet ikke komme i gang med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Maskinen (Slettet)

a) 2*a^2+6*b^2 

b) 5(x-y)*(x+6y)

c) 4a+3b


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af peter lind

I a  glemmer du det dobbelte produkt i  (a+b)2 = a2+b2+2ab. Det går helt galt med de 3 sidste led i c.  Har du skrevet opgaven rigtig op?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

b) 5x(x-y)-3y(y-x) = (x-y)(5x+3y) = 5x2 -2xy -3y2 (resultatet i #0 er OK)

c) 4a-ab-b(a-7)+(ab-2b)*2 = 4a -ab -ab +7b +2ab -4b = 4a +3b


Svar #4
05. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Er den første også forkert eller er den rigtig nok :-)?

Jeg havde også rigtig svært ved c'eren, men ja den er skrevet rigtig nok op. Jeg tror bare det er mig der kludre i det. Jeg har også en d'er jeg slet ikke kan starte på, fordi den er så lang.

 (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit svar på a) i #0 er forkert. Maskinens svar i #1 er korrekt.

I d) skal du bruge kvadratsætningerne til at gange de to første parenteser ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 (2a-b)(2a+b)-4(a+3b)2+4b(6a-1) =

4a2 - b2 -4(a2 + 9b2 + 6ab) + 24ab - 4b =

4a2 - b2 - 4a2 - 36b2 - 24ab + 24ab - 4b =

-37b2 -  4b


Svar #7
05. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke hvordan svaret på a kan blive 2a2+6b2. Hvordan bliver det til 6b2?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

(Ahhh, lucille ... giv nu opgavestarteren en chance for at løse opgaven selv).


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er fordi der er en minusparentes i a):

2(a+b)2 - 4b (a-b) = 2(a2 + 2ab + b2) - 4ab + 4b2 = 2a2 + 4ab + 2b2 -4ab +4b2 = 2a2 + 6b2


Svar #10
05. november 2010 af cinderella94 (Slettet)

aaarh' ja okay, det kan jeg da engetlig godt se. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.