Matematik

Ligning med rødder

06. november 2010 af narovana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave?

Lærer Andersen ønsker, at hans klasse skal løse en andengradsligning, der har rødderne -2 og 3

- Hvordan kan sådan en andengradsligning se ud?
Angiv derefter en andengradsligning, hvis rødder er 2 større end rødderne i x^2+2x-15=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2010 af NejTilSvampe

 brug nulreglen.

a(x+2)(x-3) = 0 =>

y = a(x^2 -3x + 2x -6) = ax^2 -ax -6a


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2010 af mette48 (Slettet)

x2+2x-15=0          har roden x

ny ligning skal have roden z=(x+2)

z2+2z-15=0

(x+2)2+2(x+2)-15=0  bør reduceres


Skriv et svar til: Ligning med rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.