Matematik

Retvinklet trekant

14. april 2005 af DTC (Slettet)
Øhm, lige et spørgsmål til:
Jeg har fundet frem til at trekant ABC har vinklerne A = 38,7grader, B = 51,3grader og C = 90grader...
Desuden er siden a = 3,8cm...
Mit spørgsmål er så: hvordan finder jeg frem til siderne b og c? Har forsøgt at regne mig frem til noget vha. sinus og cosinus men ka ikke rigtigt få det til at fungere... Håber nogle ka se hvad jeg skal gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2005 af Tiiinna (Slettet)

Det er en retvinklet trekant, så du kan bruge formlerne(eller bare en af dem!) her:

Sin(vinkel) = modst. katete/hypotenuse

Cos(vinkel) = hoslig. katete/hypotenuse

Tan(vinkel) = modst. katete/hoslig. katete)

Sæt de tal ind du kender og isoler den ubekendte!
(Det hele kan findes på side 196-197 i mat1B, hvis i bruger den)..

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2005 af Renet (Slettet)

du kan bruge: a/sin(A) = b/sin(B)

Så indsætte de tal du kender, og udregne den ene ubekendte.

3,8 / Sin(38,7) = b / Sin(51,3)
Så er det bare at isolere b.

Svar #3
14. april 2005 af DTC (Slettet)

Jeg takker mange gange... har fået
b = 3,8/sin(38,7)*sin(51,3) = 4,7432 og derefter udregnet c vha. pythagoras til 6,0776...

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2005 af Renet (Slettet)

Så kan du jo gå i gang med at udlede a^2+b^2 = c^2 på 3 forskellige måder. ;)

Jeg simpelthen ikke huske mer end 2. :( End ikke selvom jeg nærlæser måde nr. 3 gang på gang. :(

Hvor dum kan man være....

Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.