Matematik

Reducering

07. november 2010 af charlottea1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er lidt p bar bund når det gælder reducering. Jeg har to udtryk, som jeg gerne vil have hjælp til.

1) Reducer udtrykket (a-b)^2+2b(a-b)

Kan det godt passe at det ender ud i a^2+b^2-2b^2?

2) Reducer udtrykket 3x-3y/x^2-2xy+y^2.

Her ved jeg nærmest ikke hvad jeg skal gøre, det eneste jeg har gjort:  3(x-y)/x^2-2xy+y^2.

Jeg håber virkelig at der er nogle, som vil hjælpe mig :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2010 af PeterValberg

1)
(a-b)2 + 2b(a-b) = a2 + b2 -2ab +2ab - 2b2 = a2 - b2     

2)
(3x-3y)/(x2-2xy+y2)) = (3(x-y))/(x-y)2 = 3/(x-y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. november 2010 af charlottea1993 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.