Matematik

vektorregning

08. november 2010 af frederikengel (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har lige en opgave her jeg ikke rigtig kan overskue. jeg vil lave de 2 linjer om til formen ax+by+c=0 for derefter at isolere y i disse 2. derefter vil jeg gøre et eller andet ved cirklens parameter fremstilling jeg kan bare ikke lige finde ud af det. Jeg har vedhæftet et dokument med opgaven.

hjælp

Hilsen rederik


Svar #1
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

mine 2 ligninger for linjerne bliver så

ligningen for l1: -x-y+3=0 l2: -2x+2y-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningerne for linierne er ikke rigtige. Linien l1 har vektoren (-1 , -1) som retningsvektor, ikke som normalvektor. Tilsvarende har l2 vektoren (-2, 2) som retningsvektor, ikke normalvektor.

l1: y = x + 3

l2: y = -x -1


Svar #3
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

cirklens ligning bliver (x-2)2+(y-5)2=? længere kan jeg ikke lige komme her


Svar #4
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

det er også rigtigt andersen. havde lige glemt den lille detalje at ændre retningsvektor til normalvektor.


Svar #5
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

2 pi er til og med 90 grader ikk


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

2π er hele ciklen rundt. Cirklens radius er 4 . Cirklens ligning er da (x-2)2 + (y-5)2 = 42 . Indsæt udtrykket for y fra l1 i cirklens ligning og løs 2.-gradsligningen i x til bestemmelse af x-koordinaterne for skæringspunkterne. Beregn de tilhørende y-koordinater for hvet x. Gentag metoden for linien l2 .


Svar #7
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

super godt andresen. jeg er med på det meste. undtagen hvordan du finder radius i cirklen. kan du vise mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Radius fremgår af parameterfremstillingen for cirklen:

(x , y) = (x0 , y0) + r·(cos(t) , sin(t)) ,

hvor (x0 , y0) er cirklens centrum og r dens radius.


Svar #9
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

ok ikke lige med men jeg ser det nok når jeg tænker mig lidt om smiler.

jeg finder ikke nogen skæringer til l2. l1 har 2 punkter der skær cirklen

p1=(x,y)(−0.828427;2.17157) p2=(x,y)(4.82843;7.82843)

1000 tak for hjælpen andersen


Svar #10
08. november 2010 af frederikengel (Slettet)

ok de 4 der er radius smiler, jeg er helt med nu. der er noget jeg har glemt om parameterfremstilling af cirkler. det er bare super og endu engang tak for hjælpen andersen

hilsen Frederik


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.