Matematik

Lav ligninger

08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Har en opgave for som jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal løse, mener jeg skal lave en ligning men det er så der problemet er for jeg kan ikke finde ud af og lave ligninger kan kun løse dem.

Og her kommer opgaven så :-)

Anne, Bo og Carsten skal dele 440 kr. sådan et bo får halvt så meget som Anne og Carsten får 100 kr. mindre end Anne og Bo tilsammen.

Hvor meget får de hver?.

Håber i vil hjælpe mig, og måske være lidt grundige omkring hvad i gør :)

På fprhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

Anne får       x kr

Bo får         x/2 kr

Carsten får  x+x/2-100

--------------------------------

ialt             x+(x/2)+(x+x/2-100)=440


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2010 af NejTilSvampe

 hold dig til en tråd..


Svar #3
08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Ja, men kunne ikke se svarene i den anden ved ikke hvorfor.


Svar #4
08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Mette 48

- Hvordan regner jeg så ud hvad x giver synes jeg ikke jeg kan se mig ud af. :-)


Svar #5
08. november 2010 af nannakildegaard (Slettet)

Mette har regnet og har fundet ud af den ligning ikke kan passe da resultat jo skal give 3 forskellige hvilket man ikke kan få ud af en ligning..


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Når du regnet ud, hvad "x" er, så ved du hvad Anne får. 

Ved at dele dette beløb med 2 får du hvor meget Bo får

Carsten får resten af pengene


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

#4

Jeg havde da regnet med at du selv kunne løse ligningen.

#5 sikke noget vrøvl. Du har bare ikke forstået hvad ligningen (og fordelingsstørrelserne) betyder

Anne får x kr

Bo får x/2 kr

Carsten får x+x/2-100

--------------------------------

ialt x+(x/2)+(x+x/2-100)=440

3x-100=440

3x=540

x=180

Anne får x kr =180 kr

Bo får x/2 kr =180/2 kr =90 kr

Carsten får x+x/2-100 kr= 180+180/2-100 kr =180+90-100 kr =170 kr


Skriv et svar til: Lav ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.