Matematik

Ligningssystemer?

08. november 2010 af DreamDuck (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 opgave b:     x + 2y = 5         og    11x + 6y = 3

Jeg forstår ikke det ikke, nogen som kunne hjælpe her. 

Meget gerne svar og forklaringsproces.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2010 af guppymolga (Slettet)

kan du ikke give den fulde opgave?  :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2010 af d0pin (Slettet)

Ja tak, skriv hele opgave, det ville hjælpe :)


Svar #3
08. november 2010 af DreamDuck (Slettet)

Den fulde opgave?

Det er opgave 41 så består de af 

a

b

c

osv..


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2010 af guppymolga (Slettet)

ja, skriv tekst formuleringen for opgaven (:


Svar #5
08. november 2010 af DreamDuck (Slettet)

 Omform og løs ligningssystemerne, både grafisk og ved indsættelsesmetoden.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

|)   x + 2y = 5 ⇒         x=5-2y kaldes   |||            trækker 2y fra på begge sider

||)  11x + 6y = 3

||| indsættes i ||

11*(5-2y)+6y=3             ganger ind i ()

55-22y+6y=3                 trækker 3 og 6y fra på begge sider og lægger 22y til

55-3=22y-6y

52=16y                         deler med 16

y=52/16 =13/4 = 3 1/4              indsætter 3 1/4 i stedet for y i ligning |||

x=5-2*13/4 =5-26/4 =5-6 1/2 =-3/2=-1 1/2


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

x + 2y = 5 ⇒ y=(5-x)/2 ⇒ y=(-1/2)x+(5/2)

11x + 6y = 3 ⇒ y=(3-11x)/6 ⇒ y=(-11/6)x +(1/2)

tegn linierne i et koordinatsystem og aflæs skæringspunktet


Svar #8
09. november 2010 af DreamDuck (Slettet)

 Tusind tak Mette ;)

Det hjalp :)


Skriv et svar til: Ligningssystemer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.