Matematik

Vektorer i rummet

09. november 2010 af alondra (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! Jeg har en række opgaver til vektorer i rummet, som jeg simpelthen bare ikke kan finde ud af!
- Jeg ligger syg efter en operation, og kan derfor ikke søge hjælp ved  min lærer eller med studerende. øv!
Jeg håber derfor nogle herinde kan hjælpe mig på vej med opgaverne - hvis du/I kun kan en eller to af opgaverne, er det bedre end ingenting! Jeg håber stærkt på hjælp - for er virkelig på bar bund! Here we go!:


- Opgave 522:
Undersøg, om punkterne A(2,-1,1) og B(-3,-2,3) ligger på hver sin side eller på samme side af planen med ligningen
2x – 3y + 4z = 10.
 

- Opgave 535:
Planen α har ligningen 12x – 23y + 9z = 0.
Bestem koordinaterne til projektionen af punktet A(-17,8,23) på α.
Bestem derefter koordinaterne til projektionen af B(-25,60,-1) på α.
 

- Opgave 536:
Vis at punktet P(3,-7,1) ikke ligger i planen, når..
α: 4(x - 1) + 3(y + 5) – 2(z – 1) = 0.
Bestem derefter afstanden fra P til α.
 

- Opgave 580:
Vis, at planen med ligningen
-2x + 2y – z – 26 = 0
tangerer kuglen med centrum i (2,2,1) og radius 9.
Bestem røringspunktets koordinater.

På forhånd tak (:
- Alondra.

 

Angående niveauet: jeg har matematik A på STX, men lige nu befinder vi os på et kombineret B/A-niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af NejTilSvampe

535. find en normalvektor til planen. Lav så en linje med retningen af den normalvektor som går gennem punktet. Dernæst find skæringen mellem planen og den linje.

536. indsæt punktet P i alpha og vis det ikke giver 0. Og brug derefter afstandsformlen fra punkt til plan. Du kan finde den i din bog eller på wiki etc.

580. Vis at afstanden fra centrum til planen er præcis radius=9.  Og find så projektionen af centrumet på planen.

held og lykke og god bedring!


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.