Matematik

kvadratrod x

09. november 2010 af maigl (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har om differentialregning, og jeg har en ligning der hedder 2√x. hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

 hvad er det, du gerne vil gøre? er det at bestemme differentialkvotienten til f(x) = 2√x ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. november 2010 af maigl (Slettet)

ja


Svar #3
09. november 2010 af maigl (Slettet)

opgaveformuleringen er således:

i de følgende opgaver er der givet en funktion f(x)

bestem i hvert tilfælde f ' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2010 af PeterValberg

 det nævnte funktionsudtryk er i princippet et produkt af to funktioner:

f(x)·g(x)  hvor f(x)=2  og  g(x)=√x

derved skal du have gang i produktreglen: (f(x)·g(x))' = f'(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

(2√x)' = (2)'·√x + 2·(√x)' = 0·√x + 2·(x1/2) = 0 + 2·1/2·x1/2-1 = x-1/2 = 1/(√x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: kvadratrod x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.