Matematik

Opstil en funktion HJÆLP

09. november 2010 af hansendk09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Opgave 1
Tænk på et tilfældigt helt, positivt tal. Gang det med 2 og læg 5 til. Gang igen med 2 og læg 2 til. Træk det tal fra, som du først tænkte på, og dividér endelig resultatet med 3.
Hvis tallet der er tænkt på er 3 fås 7 som resultat; Hvis tallet der er tænkt på er 21 fås 25 som resultat.
Får man altid et resultat, der er 4 større, end det tal man tænkte på? Besvar dette gennem følgende underspørgsmål:
a) Opstil en funktion, der beskriver ovenstående.
b) Reducér udtrykket og tolk resultatet.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2010 af PeterValberg

 det er med andre ord et naturligt tal, der skal tænkes på, - lad os kalde det n

f(n) = (2·(2n+5) + 2 - n)/3 = (4n +10) + 2 -n)/3 = (3n +12)/3 = n+4

jeg vil overlade tolkningen til dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2010 af peter lind

Kald det tal du starter med x. Foretag derefter de beskrevne regneoperationer på x. Så får du den søgte funktion


Svar #3
09. november 2010 af hansendk09 (Slettet)

 Tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2010 af PeterValberg

 DET VAR SÅ LIDT :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opstil en funktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.